en  
       

Nasze strony

       

Aktualności

  • 2017-12-04

Ludźmierskie warsztaty kulinarne z zakresu przerobu baraniny i jagnięciny

W dniach 25-26 listopada 2017 r. w Ludźmierzu w ramach realizacji projektu Szlak Kultury Wołoskie odbyły się dwudniowe warsztaty kulinarne z zakresu przerobu baraniny i jagnięciny. W pierwszym dzień za zakwaterowaniu uczestników warsztatów odbyły się zajęcia teoretyczne z zakresu obróbki baraniny i jagnięciny, które poprowadziła Pani Marta Zagórska. Po krótkiej przerwie kawowej odbyły się zajęcia praktyczne z przerobu baraniny i jagnięciny, które poprowadził P.  Artur Majerczak. W drugim dniu warsztatów po śniadaniu odbyły się warsztaty z obróbki cieplnej baraniny i jagnięciny, a po południu była degustacja przygotowanych wyrobów.

Wydarzenie zostało zorganizowane przez Partnera Projektu 5, tj. Związek Podhalan w Polsce. Zdjęcia wykonali: Sz. Szczęch, J. Kowalczyk. 
««

Wyszukiwarka

ok

Realizowane projekty


 




 



Fb


 
realizacja: ideo
"Pro Carpathia" 35-064 Rzeszów, ul. Rynek 16/1 | 017 852-85-26 | od 8:00 do 16:00 | Polityka Prywatności