Szanowni Państwo,
Zapraszamy na warsztaty kulinarne prezentujące potrawy kuchni regionalnej, charakterystycznej dla pogranicza polsko-słowackiego lub kultury pasterskiej.
Warsztaty zostaną przeprowadzone w ramach projektu pn. „Szlak Kultury Wołoskiej” (nr PLSK.01.01.00-18-0068/16-00) realizowanego z Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska-Słowacja 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Warsztaty zostaną zorganizowane przez firmę HARMONIA Paweł Pasztyła
w dniu 6 marca 2018 r. w Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe GOŚCINIEC - ul. Przemysłowa 3 w Rzeszowie.
Udział w warsztatach jest bezpłatny. W celu zgłoszenia się na warsztaty kulinarne prosimy o uzupełnienie formularza zgłoszeniowego i przesłanie go na adres: justyna@procarpathia.pl w terminie
do 27/02/2018 r.
Celem warsztatów kulinarnych prezentujących potrawy kuchni regionalnej, charakterystycznej dla pogranicza polsko-słowackiego lub kultury pasterskiej jest nabycie lub poszerzenie wiedzy oraz umiejętności praktycznych np. w zakresie przygotowania i podania tradycyjnych potraw regionalnych, przygotowanych z lokalnych produktów oraz dawnych recept, charakterystycznych dla regionu nawiązujących do idei projektu. Warsztaty kulinarne nawiązują do dziedzictwa osadników wołoskich, jednych z „Ojców Europy”, depozytariuszy i emisariuszy kultury gór, których wędrówki miały bardzo duże znaczenie dla kształtowania krajobrazu oraz kultury Karpat.
Szczegółowe informacje zamieszczone zostały w załączniku.OSOBA DO KONTAKTU:Justyna Zimny-Frużyńska - tel.: (17) 850 01 87, e-mail: justyna@procarpathia.pl