Tytuł projektu
|
Szlak podkarpackich smaków – aktywizacja środowisk lokalnych poprzez tworzenie grupy liderów działających na rzecz rozwoju
|
Nazwa programu
|
Program „Agro Smak 2”
|
Instytucja udzielająca dofinansowania
|
|
Wartość projektu
|
53 000 zł (w tym dofinansowanie 45 000 zł)
|
Okres realizacji
|
kwiecień – lipiec 2007
|
Cele projektu
|
· aktywizacja środowisk lokalnych w kierunku rozwoju kulinarnych produktów regionalnych i lokalnych na terenie województwa podkarpackiego;
· przygotowanie kadry do działania we wspomnianym zakresie.
|
Krótka charakterystyka
|
Planowana liczba adresatów projektu wynosiła 60 osób. Głównym produktem projektu było stworzenie grupy liderów zajmujących się doradztwem i wspieraniem rozwoju regionalnych produktów kulinarnych. Przeprowadzona została także inwentaryzacja w skali województwa tych produktów. W efekcie tego powstał szlak podkarpackich produktów kulinarnych (mający charakter turystycznej oferty komercyjnej), strona internetowa z bazą danych – http://www.podkarpackiesmaki.pl/ oraz wydawnictwa informacyjno-promocyjne. Działania przeprowadzone zostały w formie szkoleń, konsultacji opracowań eksperckich publikacji oraz akcji informacyjno-promocyjnych.
|